svētdiena, 2010. gada 24. oktobris

Wordpress pirmie iespaidi

Wordpress pirmie iespaidi ir ļoti pozitīvi. Mājas lapu var uztaisīt bez programmēšanas zināšanām un laiks, lai apgūtu šo satura vadības sistēmu neaizņem pat 1 dienu.

www.007.lv

Svarīgākais iemesls, kāpēc izvēlējos Wordpress nevis Blogger ir tas, ka Blogger nav iespējams normāli sadalīt rakstus pa kategorijām. Blogger piedāva izmantot Labels, bet tās nav kategorijas un nav ērti pielietojamas.

Darbs ar Wordpress:
  1. Izveidojiet datu bāzi un uzstādiet Wordpress. wp-config-sample.php failā norādiet datu bāzes pieslēguma parametrus un failam uzstādiet 777 tiesības.
  2. Atrodiet sev piemērotāko tēmu. Internetā ir atrodamas ļoti daudz Wordpress tēmas. Dažas ir ļoti skaistas, bet izvēlieties tādu, kurai nav pievienota klāt reklāma. Reklāmu nav paredzēts aizvākt. Saite uz tēmas izstrādātāja mājas lapu gan būs katrā wordpress tēmas kājenē.
  3. Lejuplādējiet un uzstādiet tēmu. Appearance -> Themes -> Install Themes var augšuplādēt tēmu vai arī atrast tēmu izmantojot satura vadības sistēmu. Katalogam wp-content nepieciešams uzstādīt 777 tiesības. Aktivizējiet uzstādīto tēmu.
  4. Pievienojiet Menu, Pages, Categories, Posts un brīvi rediģējiet savas mājas lapas saturu.
  5. Appearance -> Editor iespējams izmainīt tēmas php failus. Droši var mainīt tekstus, piemēram, lai tēmai visi uzraksti ir latviešu valodā. Uzstādītās tēmas katalogam un failiem tajā nepieciešams uzstādīt 777 tiesības.
Ja ir nepieciešams Wordpress satura vadības sistēmu var uzstādīt arī latviešu valodā. wp-config-sample.php failā definējiet WPLANG vērtību. wp-content katalogā izveidojiet katalogu languages un ievietojiet tajā lv.mo failu. Fails brīvi pieejams Wordpress mājas lapā. Var arī uzreiz izvēlēties instalāciju latviešu valodā.

Pievienojiet nepieciešamos Widget, ja vajaga uzstādiet kādu jaunu spraudni, piemēram WP-Polls balsošanas sistēmu. Kad spraudnis pievienots ievietojiet to mājas lapā jau kā Widget.

Wordpress likās ļoti ērts un 1 dienas laikā cilvēks bez īpašām zināšanām var izveidot vienkāršu mājas lapu. Wordpress mācību rezultātā tapa www.007.lv.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru