sestdiena, 2011. gada 29. janvāris

Affiliate mārketings (partnerprogrammas mārketings)

Pēdējā laikā mazliet esmu pievērsies Affiliate mārketingam. Līdz ar to ir radušās šādas tādas pārdomas par to, kā arī izveidots projektiņš printeri.lv


Sākotnēji izpētīju kādas partnerprogrammas Latvijā ir pieejamas. Tad domāju ko, lai izveido tādu, lai partnerprogrammu reklāmām tur būtu īstā vieta. Neredzu nekādu jēgu ievietot savā blogā, kurā runāju par IT lietām, piemēram, FANCY apakšveļas reklāmas. Ne jau tāpēc, ka man būtu kaut kas pret FANCY, vienkārši šādai reklāmai te nav īstā vieta. Dateks partnerprogrammas laptops jau ir mazliet pieņemamāks, tāpēc to vienu datoru ieliku šeit maliņā. Ceru maniem lasītājiem netraucēs. Noteikti nav vērts likt reklāmu, ja tā nav piemērota mājas lapas saturam. Ja tādu reklāmu nav, ieteiktu ievietot Google AdSense reklāmas, ja ir vēlme nopelnīt.

Izpētot šādus tādus Affiliate projektus, blogus un mājas lapas ar reklāmām, secināju, ka ir daudz profesionāli projekti, kā arī daudzi projekti "galīgi garām". Papētīju, kam pieder Affiliate projektu Google pirmās pozīcijas, un secināju, ka tiem pašiem pazīstamajiem SEO un mārketinga speciālistiem vien ir. Ieteiktu papetīt viņu projektus, lai saprastu kā viņi strādā. Uz kādiem atslēgas vārdiem ir spēlējuši, kā ir izveidojuši savas mājas lapas un kāpec caur Google Tu atradi tieši viņus.

Vislielākā konkurence un banneru pārpildījums, manuprāt, ir Lattelecom partnerprogrammai. Šķiet, ka tās dalībniekiem ir bijusi laba peļņa, kā rezultātā liela daļa savos blogos un lapās ir ievietojuši tieši Lattelecom pakalpojumus. Bet nu jau konkurence ir tik liela, ka pelna tikai līderi. Konkurence uz kredītiem arī ir milzīga.

Vislabākais protams ir uztaisīt interesantu un apmeklētu projektu, un, ja izdosies, tad piemeklēt kādu labu reklāmu peļņas iegūšanai. No šāda projekta visi būs ieguvēji. Jeb arī cīnies ar SEO un Google pirmajām pozīcijām, savu klientu iegūšanai.


1 komentārs:

  1. Protams, ka Lattelecom partnerprogramma ienesīga vairs vecajiem bukiem, sava niša ir "izsista" un, ja kāds ar lielu spēku nelauzīsies iekšā, tad arī nekas nemainīsies.

    AtbildētDzēst